Retoucheret fotografi af generalprøve på Nikolaj Evreinovs “Stormen på Vinterpaladset” i 1920 af ukendt fotograf.

Bidragydere

MATHIAS HEIN JESSEN (F. 1984) 

Ph.d., lektor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, Copenhagen Business School. Ph.d. i idéhistorie fra Aarhus Universitet. Leder for tiden et forskningsprojekt om selskabets idéhistorie, finansieret af Carlberg-fondet, med titlen “Corporate Subjects: An Intellectual History of the Corporation.”  

E-mail: mhj.mpp@cbs.dk  

MORTEN HAUGAARD JEPPESEN (F. 1960) 

Lektor ved idéhistorie, Aarhus Universitet. 

E-mail: idemhj@cas.au.dk  

NICOLAI VON EGGERS (F. 1986) 

Ph.d. fra Idéhistorie AU, adjunkt ved Københavns Universitet, har redigeret bøger om Den Amerikanske Revolution og Den Franske Revolution (Slagmark, 2012 og 2015) og udgivet artikler om revolutionernes tidsalder og tænkning, heriblandt “Retten til modstand i Den Franske Revolution”, Arr (2022), “Delacroix’s Greek Revolution”, Age of Revolutions (2021), “Kvindekamp i Den Franske Revolution”, i Thorup (red.) Kønnets idéhistorie (2020), “The Constitutional Theory of Sieyès”, History of Political Thought (2018) samt “Radical Democracy and the French Revolution”, Constellations (2016).  

OVE KORSGAARD (F. 1942) 

Ph.d., dr. ped., professor emeritus, DPU, Aarhus Universitet. Har forsket i idrættens, folkeoplysningens og folkebegrebets historie og publiceret resultaterne i kamptrilogien: Kampen om kroppen (1982), Kampen om lyset (1997) og Kampen om folket (2004). Har sammen med Jens Erik Kristensen og Hans Siggaard Jensen skrevet Pædagogikkens idehistorie (2017). Har desuden bidraget til Grundtvigforskningen med en række artikler og bøger, bl.a. Grundtvig rundt. En guide (2019). Hans seneste bog er Kropskultur. Idræt, religion og askese fra oldtid til nutid (2022).  

E-Mail: ove@dpu.dk  

ANNE ENGELST NØRGAARD (F. 1986) 

Ph.d., førsteamanuensis i historie ved Institutt for Historiske og Klassiske Studier ved NTNU i Trondheim. Hun har især beskæftiget sig med demokratiets begrebshistorie og den danske bondebevægelse i 1800-tallet.  

E-mail: anne.e.norgaard@ntnu.no

MIKKEL FLOHR (F. 1985) 

Ph.d., post.doc. ved Centre for the Study of Democracy, University of Westminister og Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet, hvor han arbejder på et projekt om folkets politiske idéhistorie og dens samtidige implikationer. Projektet er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond. Han har tidligere udgivet tekster i blandt andet Distinktion, Theory and Event, Contemporary Political Theory, Telos og Slagmark

E-mail: mikkel.flohr@gmail.com


JESPER VESTERMARK KØBER (F. 1986)

Ph.d. i historie fra Københavns Universitet og post.doc. ved Saxo-Instituttet tilknyttet projektet “Neoliberalism in the Nordics: Developing an absent theme.” Har udgivet flere artikler om demokrati i efterkrigstidens Danmark herunder afhandlingen Et spørgsmål om nærhed: Nærdemokratibegrebets historie i 1970’ernes Danmark

E-mail: qtp645@hum.ku.dk


ALBERTE BOVÉ RUD (F. 1994)

Ph.d.-studerende ved idéhistorie på Aarhus Universitet og Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Hendes ph.d.-afhandling omhandler den italienske højrefløj i det 20. og 21. århundrede med særligt fokus på lederskab. 

E-mail: alberteboverud@gmail.com


MIKKEL THORUP (F. 1973)

Professor i idéhistorie ved Arts, Aarhus Universitet med særlig interesse i den politiske og økonomiske tænknings historie. Har bl.a. udgivet Hvad er idéhistorie? (2019), Antifeminisme (2020) og sammen med Jakob Bek-Thomsen redigeret Klimaets idéhistorie (2021). 

E-mail: idemt@cas.au.dk


ALLAN DREYER HANSEN (F. 1964) 

Lektor på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, RUC. Han leder et (DFF) forskningsprojekt om Folkelighed, populisme og demokrati. Forsker primært i politisk teori, særligt i Laclau og Mouffes diskurs- og hegemoni teori med fokus på de ontologiske aspekter, såsom spørgsmålet om det politiskes status. Har bl.a. skrevet “Populisme: forvrængning af demokratiet, tynd moralsk ideologi eller det politiskes ontologi?”, Agora (2020) og “Folket eksisterer ikke – derfor har vi populisme”, Politik (2017). 

E-mail: adh@ruc.dk